Korrekt vejrtrækning

En korrekt vejrtrækning er vigtig. Vejrtrækningen giver næring til cellerne. Vores celler lever af ilt, og omkring 90% af vores energi kommer fra vejrtrækningen. Hvis ikke vi har fri passage helt ned i maven og helt op i brystet, så er det vi kan få skavanker i bevægeapparatet, i vores organer, som eks. kan fordøjelsen blive påvirket og ikke mindst mentalt, så som stress.

Vil du have lidt mere overskud, mindre stress og øget koncentration, så er det bare i gang med at øve den gode vejrtrækning.

Uhensigtsmæssige vejrtrækningsmønstre

Desværre er der mange af os der får tillagt os selv uhensigtsmæssige vejrtrækningsmønstre gennem livet. Det kan der være mange grunde til. F.eks. har vi en tendens til at trække skuldrene op om ørerne, når vi har lidt for meget at se til. Når det sker, er det meget svært at trække vejret helt ned i maven, og vejrtrækningen bliver mere og mere koncentreret i brystet. Ofte ender vi med at trække skuldrene op ved hver vejrtrækning – altså bruge skulder- og nakkemuskulatur til at trække vejret. Konsekvensen af det kan blive problemer i bevægeapparatet.

Sådan er en god vejrtrækning

Hvis du tager en dyb indånding gennem næsen og giver slip i udåndingen gennem munden, så slipper du muskelspændinger og skuldrene kommer ned på plads. Med at give slip i udåndingen mener jeg, ligesom når du smider dig i sofaen efter en lang dag – og suk gerne.

Der er mange andre måder at trække vejret på.

En stille vejrtrækning ind gennem næsen og ud gennem næsen beroliger hele nervesystemet.

En dyb vejrtrækning ind gennem munden og ud gennem munden masserer bl.a. vores organer, og er derfor rigtig god for fordøjelsen og dermed immunforsvaret.

Min erfaring er, at det ikke er en selvfølge at kunne trække vejret frit. De fleste af mine klienter, som kommer med den ene eller anden skavank eller stress, får rigtig meget ud af at øve vejrtrækningen.

Øv dig i at trække vejret

Måske har du allerede skavanker, eller måske har du bare lyst til at forebygge og få ro i kroppen.

Jeg vil anbefale, at du hver dag tager mindst 3 dybe vejrtrækninger. Det er op til dig, hvordan du helst vil øve vejrtrækningen – gennem næse/mund. Det vigtigste er bare at du trækker vejret i et ”flow”. Ned i maven – op i brystet. Beslut dig for faste tidspunkter på dagen, hvor du skal trække vejret. Det kan f.eks. være når du ligger i sengen om aftenen, eller sidder ved din morgenkaffe. Lad det blive en vane. På et tidspunkt vil du trække vejret dybt helt pr. automatik.

Har du brug for at blive guidet i vejrtrækning eller andet, så book tid til kropsterapihttps://norling.onlinebooq.dk/ Jeg vil glæde mig til at se dig.

Læs mere

zoneterapi

“Tryk hårdere, zoneterapeut”

Jeg har et skjold du skal igennem

En gang i mellem oplever jeg, klienter der beder mig om, at trykke hårdere under deres fødder. Når det sker bliver jeg straks nysgerrig, for hvad handler det om? Hvad er det for et skjold jeg skal igennem.

Nogen siger, at de bare godt kan lide et hårdere tryk, andre at de ikke kan mærke det så godt, og så er der dem der har den opfattelse, at det skal gøre ondt før det bliver godt.

Hvad repræsenterer vores fødder

Under vores fødder er hele kroppen repræsenteret. Alt fra knogler, nerver, organer osv. Når jeg behandler med zoneterapi, ser jeg på kroppen som helhed, og arbejder på tværs af krop og organer mv.. Dvs. hvis en klient f.eks. kommer med øjenbetændelse, så vil jeg naturligvis behandle øjenzonen under fødderne, som i øvrigt sidder under 2. og 3. tå. Men herudover ville jeg også arbejde med leveren, da den bl.a. repræsenterer øjnene. Jeg ville også spørge lidt ind til, hvad der sker i livet pt. – Hvad er det mon klienten ikke vil se?

Hvorfor man ikke nødvendigvis skal trykke hårdt

Hvis man nu ser på det som beskrevet, og det var den fysiske krop der skulle trykkes på, og ikke kun fødderne – kunne du så tænke dig, at jeg trykkede hårdt ind i dine øjne, for at stimulere dem, eller i din lever for den sags skyld? Nej, vel? Derfor skal man heller ikke nødvendigvis trykke hårdt under fødderne. Jeg oplever gang på gang, at så snart jeg begynder at stimulere zonen under fødderne, så letter symptomet. Kroppen går simpelthen selv i gang med regenere. Vi har en fantastisk krop, der sagtens kan helbrede sig selv, dog skal den ind i mellem have et lille ”skub” udefra.

Skjold eller jordforbindelse

Nå, men tilbage til min nysgerrighed omkring klienter der gerne vil have et hårdere tryk. Er det mon sådan i andre facetter i livet? At det skal være lidt hårdt for, at du overhovedet mærker noget.

Der kan f.eks. være den der kun træner meget hårdt hele tiden, for ellers mærker de ikke noget. Eller den der helst ikke vil vise følelser, fordi det er man opvokset med ikke at ”måtte”.

Måske er klienten ikke vant til så meget omsorg, og ved egentlig ikke lige hvordan det skal håndteres.

Jeg oplever ofte, at klienten af en eller anden årsag har bygget et skjold op om sig, og det kræver lidt at komme igennem.

Når vi taler fødder, kan det også handle om jordforbindelse. At klienten måske slet ikke eller har meget lidt jordforbindelse. Alt foregår oppe i hovedet.

Nysgerrig på din egen krop

I min verden er det vigtigt, at finde balancen mellem det hårde og det bløde. Vi har alle godt af, at lære at slappe af i flere facetter i livet.

Er du nysgerrig på, at vide mere om din egen krop, så book tid til zoneterapi eller kropsterapi på Amager, på https://norling.onlinebooq.dk/

Læs mere

Symptomer vender tilbage

Har du overvejet, hvorfor nogle symptomer vender tilbage igen og igen?

Det kan være en skulder der bliver ved med at drille, hold i nakken, gentagne blærebetændelser, halsbetændelser, måske bliver du syg hvert år til jul, eller noget helt andet.

Hvert symptom der bliver ved med, at dukke op, hænger ofte sammen med vores psyke.

Et af mine tidligere mønstre

Jeg havde en gang selv et mønster med mavesmerter og dårlig mave hver gang vi skulle på ferie. Det stod på i årevis, før det gik op for mig, at der måske lå noget psykisk bag.

Jeg fandt ud af, at det var usikkerheden omkring, at skulle et fremmed sted hen, ansvaret for familien, at skulle have styr på noget et sted, som jeg ikke kendte. Mit tema gik på kontrol og ansvarsfølelse.

Da jeg blev opmærksom på det, kunne jeg begynde, at arbejde med det. Det var ikke nemt både, at skulle slippe noget kontrol, og ligge ansvaret et andet sted hen. Men det lykkedes stille og roligt, og nu har jeg ikke de problemer længere.

Hvilke gentagne symptomer har du?

Oplever du at nogle symptomer vender tilbage, så kan jeg måske hjælpe dig med, at blive bevidst om dine mønstre, og give dig værktøjer til, at bryde mønstret. Det kan både være i kombination med kropsterapi eller zoneterapi, alt efter hvilket symptom du har.

Har du f.eks. gentagne blærebetændelser, vil jeg anbefale zoneterapi, som er rigtig godt til udrensning. Samtidig vil vi tale om, hvad det kan betyde. Det kan handle om, at du ikke får ”pisset” dit territorium af/sat grænser.

Måske har du ofte hold i nakken eller lignende, og der vil jeg anbefale kropsterapi, så du kan få løsnet muskulaturen i området mm.. Her vil vi også tale lidt om hvad der gør, at du får det hold i nakken. Er du mon en ”stivnakke”? Svært ved at se tingene fra andre sider, eller noget helt tredje.

Ofte kombinerer jeg kropsterapi og zoneterapi for, at opnå det bedste resultat for dig.

Vil du have hjælp?

Bestil en tid, ring eller skriv, så finder vi ud af hvordan jeg kan hjælpe dig. Du kan fange mig på 71707959, norling@rest-room.dk eller bestille tid direkte på https://norling.onlinebooq.dk

Læs mere

Balsam for krop og sjæl

Udtalelser fra klienter

”Balsam for krop og sjæl” var en udtalelse fra en af mine klienter for nylig. Jeg hører også ofte ”super følelse og lethed i kroppen”. Flere andre har nævnt ”en fantastisk behandling”, ”bedre livskvalitet og større kropsbevidsthed” og ikke mindst følelsen af, at nå ind til kernen i, hvad det er der giver udfordringerne.

Årsagen til vores skavanker

Det er lige nøjagtig det en behandling handler om – at nå ind til kernen. Skabe bevidsthed i kroppen og sindet om hvilke mønstre vi har.

Bliver man ved med, at have de samme skavanker, så er der en dybere årsag til det. Om det er noget rent fysisk eller psykisk, det er forskelligt. Men hemligheden er, at der rigtig ofte ligger noget psykisk bag vores udfordringer. Om det så er skulderen der gør ondt, fordi den måske er trukket let ind foran kroppen, for at beskytte os selv, eller knæet der giver problemer, fordi vi måske har svært ved at finde fodfæste. Det kan f.eks. også være muskler og led der er ømme, måske fordi vi spiser forkert.

Oplev en forskel

Det er min fineste opgave, at fornemme den person/krop jeg har på briksen. Ofte har vi en dialog, om hvad der foregår i livet. Men ikke alle har lyst til at fortælle, og det har jeg stor respekt for. For nogle kan det stadig give en kæmpe forskel (også for sindet), at få løsnet spændinger i kroppen. Vi er alle forskellige, og min tilgang er professionel og tilpasset den enkelte. Det er nøjagtig det jeg brænder for – at gøre en forskel for den enkelte, uanset hvem man er, og hvilken tilgang man har til livet. Jeg gør alt hvad jeg kan for, at motivere til en bedre livskvalitet, men husk, at det er dit valg. Du bestemmer om du vil ændre dine mønstre.

Når spændinger i kroppen får lov at give slip, og sindet bliver lettet samt får lidt at arbejde med, så er det vi får en fantastisk følelse og lethed i kroppen. Balsam for krop og sjæl!

Kig forbi Rest-Room by Norling i mine dejlige omgivelser i Kastrup. Book tid til enten kropsterapi, zoneterapi eller en kombibehandling allerede nu på https://norling.onlinebooq.dk/

Læs mere

Skulderproblemer

Den seneste tid har ”temaet” i klinikken været nakke- og skulderproblemer. Jeg har både haft besøg af børn og flere voksne, der bl.a. havde problemer med at løfte armen eller ondt i skulderbladet bagpå, ømhed op i nakken og mange mærker også det trækker ned i armen.

Overgangsalder og skulderproblemer

Mange kvinder får skulderproblemer, når de nærmer sig overgangsalderen. Slimhinderne i kroppen bliver tørre, følsomme, og bliver nemmere irriterede. Ofte ser jeg skuldersmerter hos disse kvinder, pga. irriterede slimsække i skulderen.

Telefon og Ipad kan give ondt i skuldrene

Især hos børnene handler smerterne ofte om, at de sidder foroverbøjet over telefon, Ipad eller lignende. Men dette kan også gælde de voksne. Når man samtidig med nakken er bøjet, sidder med armen løftet for, at holde telefon eller Ipad er det, at det kan låse lidt bag skulderbladet, hvilket kan give smerter i skuldre, nakke og arme.

Andre årsager til skuldersmerter

Skuldrene lider også ofte overlast, når vi er stressede. Der har vi tendens til, at trække skuldrene op om ørerne, samtidig med vejrtrækningen bliver koncentreret i brystet. Ofte bruger vi simpelthen skuldrene til at trække vejret, og så kommer de på overarbejde.

Skuldrene kan også være udtryk for, at vi bærer et for stort ansvar. Er skuldrene trukket ind foran kroppen tyder det på, at vi passer på os selv af en eller anden årsag.

Behandling af skuldrene

Til behandling af skuldrene foretrækker jeg Kropsterapi i kombination med Nerverefleksologi. Arbejdet med Nerverefleksologi giver tit øjeblikkelig lindring af skuldersmerter. Med Kropsterapi bliver muskulaturen løsnet godt, ikke kun i skulderen, men også på tværs af kroppen. Ofte oplever jeg, at hvis en skulder er spændt, så er den modsatte lyske også spændt. Derfor er det vigtigt at løsne hele kroppen. Jeg bruger ind i mellem  øreakupunktur til lindring af skuldersmerter, som også er ganske effektivt.

Bestil tid til behandling på https://norling.onlinebooq.dk/ eller ring eller skriv. Tlf.: 71707959 Email: norling@rest-room.dk

Læs mere

Knæsmerter

Det sidste stykke tid har jeg haft en del klienter med knæproblemer af forskellig slags. Der har været alt fra difuse knæsmerter, væske i knæene, smerter efter knæoperation, slidgigt i knæ osv. 

Fysiske årsager til knæproblemer 

Knæene er jo som bekendt leddet mellem hofter og ankler. Leddet er et af de mest sårbare led, og det udsættes for stor belastning. Både fra vores vægt, men også hvordan vi bærer vores krop. Ofte opstår knæsmerter pga. låsning eller skævhed i bækkenet, spændinger i lyske og/eller lænd. Det kan også komme pga fejlstilling af anklerne – dvs. hvis man af en eller årsag går skævt på en fod.

Knæ og meridianer

Kroppens meridianer er de engergibaner der løber i kroppen, som man blandt andet arbejder ud fra som både Krops- og Zoneterapeut. Med hensyn til knæene siger man at op til 80% af alle knæproblemer handler om maven eller milt. Det kan bl.a. være dysfunktion i fordøjelsen. Det er bestemt en god ide, at kigge på kosten, og få styr på fordøjelsen. Især hvis der er væske og inflammation i knæet, eller hvis man lider af slid- eller leddegigt. Mave- og miltmeridianerne kan også handle om bekymringer, som vi samler i maven. Nogle kender måske følelsen af, at have en knude i maven. 

Psykiske årsager til knæproblemer

Svaghed i knæleddet, kan også handle om en række psykiske faktorer. Knæleddet skal jo gerne være fleksibelt og bøjeligt. Måske er du lidt for stædig eller stolt pt., og dermed ubøjelig. Dette kan afspejles i knæene. Modsat kan det også være, at knæet skælver eller giver efter. Det kan være fordi du skal til at ”rette dig op”, stå fast og tro på dig selv. Er der inflammation, kan det handle om vrede og irritation.

Behandling af knæproblemer

Når jeg behandler knæproblemer bruger jeg en kombination af Krops– og Zoneterapi. Ofte bruger jeg også akupunktur og ikke mindst nerverefleksologi. Jeg arbejder bl.a. med ischiasnerven, da det er den største nerve, der forgrener sig ned i benet forbi knæet.

Bestil tid til behandling på https://norling.onlinebooq.dk/ eller ring eller skriv. Tlf.: 71707959 Email: norling@rest-room.dk

Læs mere

Sovende fingre og arme

Udsnit fra min dagbog 10

I denne uge har jeg bl.a. haft besøg af en kvinde på 50+, der lider af en sovende fornemmelse i arme og fingre. Værst om natten, hvor det kan føles som elastikker der sidder om armene, hvilket også giver smerter og dermed dårlig søvn.

Nakke, skulderblade og løg

Til at starte med var det helt klart en låst og øm nakke, der var første fokuspunkt. Nu hvor nakken er ved at være godt løsnet, har smerten rykket ned bag specielt det ene skulderblad. I min verden kan det være helt fint, at smerten rykker til et nyt sted. Ofte kan mine klienter ikke helt forstå, at de nu skal have ondt et andet sted.

Jeg ser det som et løg, hvor man piller skrællen af. Kommer til næste lag, og længere og længere ind mod kernen.

Kodeordet er Nerverefleksologi

Efter klientens ønske var de første behandlinger Zoneterapi, som jeg kombinerede med Nerverefleksologi. Jeg fornemmede hurtigt, at det nok ville være mere effektivt med Kropsterapi, hvilket klienten indvilligede i. Efter bare to behandlinger er der sket store fremskridt. Med Kropsterapien har jeg fået løsnet muskulaturen godt. Selvfølgelig er behandlingen stadig i kombination med Nerverefleksologi, hvor jeg arbejder direkte med de nerver der sidder i klemme, og det giver bonus. Allerede nu er der mindre smerter/snurren og en meget bedre nattesøvn.

De 3 armnerver

Problemer med nakke, skuldre og sovende fingre og arme har altid forbindelse til thorax (brystryggen). Nerveplexus brachialis udspringer fra C5-T1 (nedre nakke-øvre ryg), hvorfra der bl.a. udspringer vores 3 store armnerver. Ud fra hvilke fingre der snurrer/sover, ved jeg hvilke nerver jeg skal arbejde med. Jeg arbejder med samme nerver i forbindelse med både golfalbue og tennisalbue. Det er en super effektiv behandlingsform.

Arme og psyke

Alle symptomer hos min klient er mest i venstre side. Venstre side er vores feminine side – psyke og følelser, hvorimod højre side er vores maskuline side – fysik og handlekraft.

Det giver god mening hos netop denne klient, der fortæller, at hun aldrig har været særlig god til at mærke efter sin krop. Hun er blevet meget mere bevidst, og mærker nu kroppen råber på opmærksomhed.Uro i armene kan handle om, at have for mange bolde i luften, give for meget, favne sig selv eller andre. Ligesom det også er armene der beskytter os/vores hjerte, når vi f.eks. ligger armene over kors, modsat åbne arme er klar til at tage imod fra andre.

Hvis du vil høre mere om min behandling, så bestil tid på https://norling.onlinebooq.dk/ eller ring eller skriv. Tlf.: 71707959 Email: norling@rest-room.dk

Læs mere

Metasundhed

Udsnit fra min dagbog 9

Af og til deltager jeg i foredrag, workshops og småkurser. Senest var jeg til et interessant foredrag om Metasundhed.

Hvad er Metasundhed?

Meta er et græsk udtryk der betyder overliggende, eller set over. Her handler det om, at se kroppen oppefra, og de sammenhænge der er. F.eks. at se hvordan krop og psyke hænger sammen. Hvordan chok/traumer sætter sig i kroppen. Hvilken indflydelse kosten har på kroppen, eller hvilke symptomer man kan opleve ved vitamin- eller mineralmangel osv..

Foredraget fra sygdom til helbredelse

Det foredrag jeg var til hed fra sygdom til helbredelse, og handlede udelukkende om hvordan chok/traume sætter sig i kroppen. Chok forstås her som nogen der siger/agerer uventet, du føler dig alene, og kan ikke lige se en udvej.

Det er ikke nødvendigvis noget voldsomt, som en trafikulykke eller lignende.

Det kan for et eksempel være, at en veninde pludselig taler grimt om din mand/kæreste, hvilket du slet ikke er forberedt på. Du kender måske det der med, at man slet ikke når at sige noget eller reagere, fordi man bliver så overrasket. Sådan et chok kan sætte sig i kroppen. På foredraget fortalte Dorte Trønninge, at den fysiske reaktion vil komme inden for 48 timer. Hvis man skal have rystet sådan et chok af sig, for at undgå en fysisk reaktion, så har man måske lige brug for et par minutter, hvor man trækker vejret, ryster kroppen, og så tænker over hvad det egentlig handlede om. Det kunne måske være, at veninden havde problemer med sin egen mand/kæreste, og hendes frustration kom bare til udtryk overfor dig.

Hvis man gang på gang oplever chok, der lagrer sig i kroppen og ikke bliver rystet af, så er det at der opstår kroniske symptomer.

En oplevelse jeg har haft

Jeg havde på et tidspunkt fået et nyt lokale til min klinik, i en større virksomhed. Den leder jeg havde talt med var super flink og imødekommende, ligesom mine nye kollegaer. Den øverste chef havde jeg inden min opstart skrevet mails med, hvor vi var enige om mit virke på stedet.

Til mit første møde med hende var jeg godt forberedt, min vision og mission var klar. Jeg havde allerede været der en måned, og var glad for det. Til min store overraskelse, endte mødet med, at chefen sagde, at de nok skulle bruge mit lokale til anden side.

Lige der fik jeg et chok. Jeg var slet ikke forberedt på den besked. Jeg blev så overrasket, at jeg slet ikke fik sagt noget. Da jeg kom ud fra mødet, blev jeg så vred og skuffet. 1 1/2 døgn efter vågnede jeg med det grimmeste hold i nakken. Ret hurtigt slog det mig, at det havde noget at gøre med min oplevelse et par dage for inden. Chokket tog lidt tid at ryste af, og det samme gjorde holdet i nakken.

Jeg fandt senere ud af, at chefen ikke havde været på stedet særlig længe. Hun havde fået til opgave, at få grønne tal på bundlinien, og havde nu øjnet chancen for, at få en større indtægt i det lokale jeg havde. Så egentlig var det slet ikke noget med mig at gøre.

Min overbevisning

Min egen overbevisning er helt klart, at sygdomme og symptomer opstår af en kombination af flere ting. Det kan både være noget vi udsættes for nu og her psykisk eller fysisk, hvad vi har med i rygsækken, hvilke mønstre vi har opbygget af tidligere oplevelser, medfødte skavanker, kost og livsstil.

Det er en ret interessant vinkel, at anskue sygdom og symptomer fra. Tænk hvor mange sygdomme, der kunne helbredes bare ved at se på kroppen som helhed. Det er ikke dermed sagt, at man ikke skal bruge medicin eller andet. Men en kombination af tingene. Jeg tror vi kunne komme langt ved, at tage noget fra den medicinske verden og noget fra den alternative verden.

Hvis du vil høre mere om metasundhed og min behandling, så bestil tid på https://norling.onlinebooq.dk/ eller ring eller skriv. Tlf.: 71707959 Email: norling@rest-room.dk

Læs mere

Ondt i nakken

Udsnit fra min dagbog 8

En del klienter har været på briksen på det seneste, hvor temaet har været lændeproblemer og ondt i nakken, som ofte også hænger sammen.

Nakkesmerter og spændingshovedpine

Rigtig mange har ondt i nakken. Det kan være pga. spændinger, slidgigt, diskusprolaps, eller anden årsag. Flere af dem jeg har behandlet de sidste uger, har ud over ondt i nakken, også haft problemer med snurren i arme og hænder pga. spændinger i nakke og øvre ryg. Hos et par andre har spændingerne sat sig som hovedpine. Kropsterapi i kombination med Zoneterapi er virkelig effektivt i forhold til spændingshovedpine. Her har jeg særligt fokus på den store halsmuskel – sternocleidomastoideus, der hæfter i kraniekanten og kører helt ned på brystbenet. Det er en af de vigtigste muskler at få afspændt.

Snurren i arme og hænder

Når der er snurren i arme og hænder, er det vigtigt også, at få afspændt bag skulderbladene, og ikke mindst vejrtrækningsmusklen Diafragma, der hæfter på brystebenet under ribbenene og helt om midt på ryggen. Ud over Kropsterapi bruger jeg også Nerverefleksologi, som kan stimulere nerverne til at give slip, og dermed slippe smerter og snurren i arme og hænder.

Tag 3 dybe vejrtrækninger

Jeg arbejder generelt en del med vejrtrækningen, der hjælper med, at give slip på spændinger. Prøv at tage 3 dybe vejrtrækninger – helt ned i maven. Træk vejret ind gennem næsen og ud gennem munden, uden at kontrollere udåndingen. Bare giv slip, som når du smider benene op i sofaen om søndagen. Mærk hvordan skuldrene kommer ned på plads, og der bliver ro i kroppen. Jeg anbefaler, at dette gøres mindst en gang om dagen.

Nakkespændinger og psyken

Nakkespændinger kan hænge sammen med fleksibilitet, stædighed og evnen til kun, at se tingene fra én synsvinkel. Vi kender alle udtrykket ”en stivnakke”. Med nakkespændinger følger ofte også spændinger i halsmuskulaturen. Nakke og hals er forbindelsen mellem hoved og krop. Er der spændinger der, lukker vi af for, at mærke vores krop og dermed følelser.

Hvis du vil høre mere om min behandling, så bestil tid på https://norling.onlinebooq.dk/ eller ring eller skriv. Tlf.: 71707959 Email: norling@rest-room.dk

Læs mere

Diskusprolaps og spinalstenose

Udsnit fra min dagbog 7

En mand på 50 år kom til Kropsterapi i min klinik første gang for 3 uger siden. Der havde han i 5-6 uger mærket snurren og smerter ned i det ene ben (læg og fod). Han kunne på det tidspunkt kun stå oprejst 2-3 minutter ad gangen uden smerter.

En scanning viste diskusprolaps i lænden samt begyndende spinalstenose (forsnævring af rygmarvskanalen).

Diskusprolaps

Ved nylig diskusprolaps i lænden skal man være lidt påpasselig med hvilken behandling man giver. Som min klient havde det på det tidspunkt, måtte jeg være meget påpasselig. Jeg arbejdede derfor ikke meget direkte i lænden til at starte med.

Som jeg altid gør, gik jeg hele kroppen igennem for at finde de spændte områder og sammenhænge med smerterne. Her var overkroppen meget spændt, så det var der jeg lagde mine kræfter. Først da øvre og midt ryg var afspændt og vejrtrækningen var i ro, kunne jeg arbejde med lænden.

Nerverefleksologi

Til at arbejde indirekte med lænden bruger jeg både lidt Zoneterapi og Nerverefleksologi. Med Nerverefleksologi gives der impulser direkte til nervesystemet, og med den metode kan jeg  give en meget præcis behandling, der er effektivt smertereducerende.

Herefter fortsætter jeg arbejdet med lænden med Kropsterapi. I dette tilfælde brugte jeg også øreakupunktur.

Glad mand og god vin

Der blev brugt flere metoder fra værktøjskassen, og det gav pote. Allerede efter 2. behandling var der klar bedring. I denne uge efter 4. behandling havde jeg en rigtig glad mand på briksen, der ikke havde haft særlig mange symptomer de sidste 10 dage.

Så var jeg sørme også så heldig, at få en dejlig flaske vin. Det er så skønt, når man virkelig har gjort en forskel.

Psyke og lænderyggen

Problemer i lænden hænger ofte sammen med usikkerhed, for store forventninger til sig selv, angsten for at miste eller blive svigtet.

Alle bekymringer sætter sig i kroppen på den ene eller anden måde. Når vi har smerter, spænder vi op i kroppen flere steder, og ikke kun hvor skavanken er. Det er lige nøjagtig det jeg har øje for, som Kropsterapeut. Det er derfor vigtigt, at afspænde hele kroppen, og når kroppens spænd bliver løsnet, letter det også psyken.

Hvis du vil høre mere om reducering af smerter som følge af diskusprolaps og spinalstenose, og min behandling, så bestil tid på https://norling.onlinebooq.dk/ eller ring eller skriv. Tlf.: 71707959 Email: norling@rest-room.dk

Læs mere

Adresse

Rest-Room by Norling

Klitrose Alle 26

2770 Kastrup

Åbningstider

Mandag11.00 - 17.00
Tirsdag08:30 - 16:00
Onsdag11:00 - 17:00
Torsdag08:30 - 16:00
Fredag08:30 - 16:00

Find vej til klinikken

×

Menu

Book tid

Ring op

Kontakt

Find vej