ASTMA

UDSNIT FRA MIN DAGBOG 6

I denne uge var der gensyn med en dreng på nu 13 år. Han kom til mig for et par år siden og fik Zoneterapi pga. astma og allergi, og har stort set været symptomfri siden. I samråd med lægen er han trappet ud af al astmamedicin. Nu når vejret skifter, luften er blevet lidt koldere, og han er lidt snottet synes han, at han kan fornemme lidt astmasyptomer igen. Dette var et typisk mønster for ham tidligere. Drengen lider af det der hedder ”infektions-astma”. Det vil sige, at det kun er i perioder, ofte efterår/vinter, når der kommer andre infektioner til, som forkølelse, halsbetændelse osv., så udløses astmaen.

Jeg regner med, at han måske skal have 3 behandlinger med Zoneterapi, de næste 3 uger.

HOMØOPATISK MEDICIN

Tidligere fik han en kur med et homøopatisk middel der hedder Drosera Comp., som er nogle dråber man tilsætter i lidt vand 3 gange om dagen. Dette var i forbindelse med, at han trappede ud af sin vanlige forebyggende astmamedicin. Nu hvor han er blevet lidt større har jeg anbefalet Cuprum aceticum comp., som skal tages som ovenstående. Det er også det homøopatiske middel man kan bruge som voksen. Midlet går ind og styrker nyrer/binyrer, og kan sagtens tages samtidig med lægeordineret astmamedicin. Hertil anbefaler jeg altid mælkesyrebakterier, da vores tarme er meget vigtige at holde i balance, i forhold til vores immunforsvar. Naturligvis sammen med en sund kost.

MIN EGEN HISTORIE

Astma er en kronisk sygdom, men jeg har oplevet flere der er blevet mere eller mindre symptomfrie. Jeg er selv et godt eksempel. Jeg led før af anstrengelsesastma, infektionsastma, og også allergisk betinget astma.

Efter Zoneterapi, mælkesyrebakterier og ændring af kostvaner, har jeg ikke mærket til min astma i flere år, og min lungefunktion er nu normal.

Hertil har jeg jo også arbejdet en del med krop og psyke i forbindelse med min uddannelse til Kropsterapeut. Dette kan også spille ind som en helbredende faktor.

Som jeg skrev om i min dagbog i sidste uge omkring vejrtrækning, så kan symptomer i brystregionen, så som astma blive udløst af et tidligere traume, sorg eller stress.

Min egen oldemor som led af astma, fortalte at det startede en gang hun cyklede, og pludselig løb der er hund ud foran cyklen. Hun fik et kæmpe chok/traume. I familien har flere rystet lidt på hovedet af det. Men måske havde hun ret?? Vi ved i hvert fald i dag, at der er meget større sammenhæng mellem krop og psyke end man hidtil har troet.

Astma kan være arveligt – at man kan have en ”svaghed” på luftvejene, som evt. kan blive tricket af ovenstående. Men selvom det er ”arveligt”, er det jo ikke ensbetydende med, at man ikke kan gøre noget ved det.