STRESSBEHANDLING

UDSNIT FRA MIN DAGBOG 4

I denne uge, har der været flere klienter med stresssymptomer. Dem har jeg mange af. Ikke nødvendigvis med depressioner eller alvorlig stress, men der hvor man mærker, at tingene er ved at være lidt for meget, uden at gøre så meget ved det.

STRESS SYMPTOMER

Det kan også være man kommer med fysiske smerter, som en af mine klienter i sidste uge. Smerter i bl.a. hofter og fødder. Jeg mærkede lynhurtigt en stresset krop, og fik spurgt lidt ind til det. Ganske rigtigt, så var der lidt meget at se til på arbejdet, nogle ting på hjemmefronten osv. Bare det, at få sat ord på, gav lidt luft, og da klienten kom i denne uge, havde der ikke været smerter i leddene. Dog stadig en lidt for stresset hverdag, som vi fik talt om.Vi fandt ud af hvilke mønstre der trickede, og som kunne arbejdes videre med.

KROP OG PSYKE

Det er interessant gang på gang, at opleve hvordan kroppen og psyken hænger sammen. Tænk at når vi ikke lytter til vores krop, vil den reagere med forskellige symptomer, for at få os til at stoppe op. Det kan være ømme led og muskler, hovedpine, træthed, svimmelhed, trykken for brystet, en klump i halsen, angst eller andet.

Når kroppen får løsnet sine spænd, løsner der sig også noget i psyken, og omvendt. Nogle gange mere bevidst end andre.

NAKKESMERTER

Jeg oplever ofte, at nakke og ryg er spændt, når man er stresset og herfra forplanter alle de andre symptomer sig. Derfor er det som regel der jeg starter behandlingen. Det var det også i dette tilfælde, selvom symptomerne sad i hofter og fødder. En vigtig del af behandling af ryg, nakke og kroppen i det hele taget, er vores vejrtrækning. Vejrtrækningen er altid en stor del af min stressbehandling, ligesom jeg ofte også giver lidt Zoneterapi, som er tryk/massage under fødderne. Her kan jeg nemlig berolige hele nervesystemet samt stimulere hormonsystemet og kredsløbet.

MIT ARBEJDE

Jeg synes altid det er spændende, at arbejde med stress. Om det så er kroppen eller hovedet klienten mærker er på overarbejde. Aldrig to behandlinger er ens, og mit arbejde består i, at finde ind til kernen og give klienten noget med hjem, at arbejde med – hvis de vil!

Jeg bliver tit spurgt, om det ikke er hårdt at stå og ”massere” hele dagen. Rent fysisk er det ikke, men nogle dage, kan jeg godt være mentalt træt, når jeg er så meget på. Men det er også det, der gør mit job rigtig spændende, og jeg vil ikke bytte det for noget andet.