SMERTER I HÆLENE

UDSNIT FRA MIN DAGBOG 1

Første arbejdsuge efter en dejlig ferie. Tænkte at det stadig var sommerferie for de fleste, så jeg kunne nok starte stille op. Men sådan skulle det ikke være. Min kalender blev mere end fuldt booket. De fleste var faste eller tidligere klienter, men også et par enkelte nye havde sneget sig ind. Skøn start med fuldt hus.

Bl.a. gav jeg Zoneterapi til min pt. ældste klient. En dejlig dame på 96 år. Fuld af livsglæde og godt humør, på trods af de skavanker der jo er, når man kommer op i den alder. Jeg startede med at behandle hende for omkring et år siden. Dengang pga ondt i hælene, som lægen havde sagt, at det måtte hun leve med. Det var bare fordi hun var gammel. Jeg bliver så forarget, at vi behandler vores ældre på den måde. I min verden er der altid noget man kan gøre. Hvis ikke man kan helbrede, så kan man stort set altid lindre smerter. I dette tilfælde blev det helbredelse efter få behandlinger.

Siden har jeg behandlet hende 1 gang om måneden. Hun elsker det, og følelsen af, at gøre noget godt for sig selv. Jeg nyder det også – at kunne give noget livskvalitet, og så får jeg også en masse historier fra livet. Sådan vil jeg også være, når jeg når den alder.

Hvorfor så ondt i hælene? Det kan der nok være flere grunde til, og jeg oplever ind imellem problematikken, især hos ældre (hvor det ikke er decideret hælspore). I dette tilfælde fandt jeg en lægmuskel så hård som beton. Jeg tænker det var nogle sko, hun ikke gik så godt i, og havde derfor gået lidt skævt, og fået overanstrengt læggen.

I Zoneterapiens verden står hælen for flere ting. Bl.a. er hælkanten det nedre kredsløb, hvilket jo giver god mening i denne sammenhæng.

Generelt afspejler hælene vores ståsted i livet. At stå på hælene – behov for, at stoppe op og begynde på en frisk. Måske er der ikke balance i livet, og man kan have mistet sin styrke og jordforbindelse.