“TRYK HÅRDERE, ZONETERAPEUT”

JEG HAR ET SKJOLD DU SKAL IGENNEM

En gang i mellem oplever jeg, klienter der beder mig om, at trykke hårdere under deres fødder. Når det sker bliver jeg straks nysgerrig, for hvad handler det om? Hvad er det for et skjold jeg skal igennem.

Nogen siger, at de bare godt kan lide et hårdere tryk, andre at de ikke kan mærke det så godt, og så er der dem der har den opfattelse, at det skal gøre ondt før det bliver godt.

HVAD REPRÆSENTERER VORES FØDDER

Under vores fødder er hele kroppen repræsenteret. Alt fra knogler, nerver, organer osv. Når jeg behandler med zoneterapi, ser jeg på kroppen som helhed, og arbejder på tværs af krop og organer mv.. Dvs. hvis en klient f.eks. kommer med øjenbetændelse, så vil jeg naturligvis behandle øjenzonen under fødderne, som i øvrigt sidder under 2. og 3. tå. Men herudover ville jeg også arbejde med leveren, da den bl.a. repræsenterer øjnene. Jeg ville også spørge lidt ind til, hvad der sker i livet pt. – Hvad er det mon klienten ikke vil se?

HVORFOR MAN IKKE NØDVENDIGVIS SKAL TRYKKE HÅRDT

Hvis man nu ser på det som beskrevet, og det var den fysiske krop der skulle trykkes på, og ikke kun fødderne – kunne du så tænke dig, at jeg trykkede hårdt ind i dine øjne, for at stimulere dem, eller i din lever for den sags skyld? Nej, vel? Derfor skal man heller ikke nødvendigvis trykke hårdt under fødderne. Jeg oplever gang på gang, at så snart jeg begynder at stimulere zonen under fødderne, så letter symptomet. Kroppen går simpelthen selv i gang med regenere. Vi har en fantastisk krop, der sagtens kan helbrede sig selv, dog skal den ind i mellem have et lille ”skub” udefra.

SKJOLD ELLER JORDFORBINDELSE

Nå, men tilbage til min nysgerrighed omkring klienter der gerne vil have et hårdere tryk. Er det mon sådan i andre facetter i livet? At det skal være lidt hårdt for, at du overhovedet mærker noget.

Der kan f.eks. være den der kun træner meget hårdt hele tiden, for ellers mærker de ikke noget. Eller den der helst ikke vil vise følelser, fordi det er man opvokset med ikke at ”måtte”.

Måske er klienten ikke vant til så meget omsorg, og ved egentlig ikke lige hvordan det skal håndteres.

Jeg oplever ofte, at klienten af en eller anden årsag har bygget et skjold op om sig, og det kræver lidt at komme igennem.

Når vi taler fødder, kan det også handle om jordforbindelse. At klienten måske slet ikke eller har meget lidt jordforbindelse. Alt foregår oppe i hovedet.

NYSGERRIG PÅ DIN EGEN KROP

I min verden er det vigtigt, at finde balancen mellem det hårde og det bløde. Vi har alle godt af, at lære at slappe af i flere facetter i livet.

Er du nysgerrig på, at vide mere om din egen krop, så book tid til zoneterapi eller kropsterapi på Amager, på https://norling.onlinebooq.dk/