ONDT I NAKKEN

UDSNIT FRA MIN DAGBOG 8

En del klienter har været på briksen på det seneste, hvor temaet har været lændeproblemer og ondt i nakken, som ofte også hænger sammen.

NAKKESMERTER OG SPÆNDINGSHOVEDPINE

Rigtig mange har ondt i nakken. Det kan være pga. spændinger, slidgigt, diskusprolaps, eller anden årsag. Flere af dem jeg har behandlet de sidste uger, har ud over ondt i nakken, også haft problemer med snurren i arme og hænder pga. spændinger i nakke og øvre ryg. Hos et par andre har spændingerne sat sig som hovedpine. Kropsterapi i kombination med Zoneterapi er virkelig effektivt i forhold til spændingshovedpine. Her har jeg særligt fokus på den store halsmuskel – sternocleidomastoideus, der hæfter i kraniekanten og kører helt ned på brystbenet. Det er en af de vigtigste muskler at få afspændt.

SNURREN I ARME OG HÆNDER

Når der er snurren i arme og hænder, er det vigtigt også, at få afspændt bag skulderbladene, og ikke mindst vejrtrækningsmusklen Diafragma, der hæfter på brystebenet under ribbenene og helt om midt på ryggen. Ud over Kropsterapi bruger jeg også Nerverefleksologi, som kan stimulere nerverne til at give slip, og dermed slippe smerter og snurren i arme og hænder.

TAG 3 DYBE VEJRTRÆKNINGER

Jeg arbejder generelt en del med vejrtrækningen, der hjælper med, at give slip på spændinger. Prøv at tage 3 dybe vejrtrækninger – helt ned i maven. Træk vejret ind gennem næsen og ud gennem munden, uden at kontrollere udåndingen. Bare giv slip, som når du smider benene op i sofaen om søndagen. Mærk hvordan skuldrene kommer ned på plads, og der bliver ro i kroppen. Jeg anbefaler, at dette gøres mindst en gang om dagen.

NAKKESPÆNDINGER OG PSYKEN

Nakkespændinger kan hænge sammen med fleksibilitet, stædighed og evnen til kun, at se tingene fra én synsvinkel. Vi kender alle udtrykket ”en stivnakke”. Med nakkespændinger følger ofte også spændinger i halsmuskulaturen. Nakke og hals er forbindelsen mellem hoved og krop. Er der spændinger der, lukker vi af for, at mærke vores krop og dermed følelser.

Hvis du vil høre mere om min behandling, så bestil tid på https://norling.onlinebooq.dk/ eller ring eller skriv. Tlf.: 71707959 Email: norling@rest-room.dk

Tags: ondt i lændenondt i nakken