KNÆSMERTER

Det sidste stykke tid har jeg haft en del klienter med knæproblemer af forskellig slags. Der har været alt fra difuse knæsmerter, væske i knæene, smerter efter knæoperation, slidgigt i knæ osv. 

FYSISKE ÅRSAGER TIL KNÆPROBLEMER 

Knæene er jo som bekendt leddet mellem hofter og ankler. Leddet er et af de mest sårbare led, og det udsættes for stor belastning. Både fra vores vægt, men også hvordan vi bærer vores krop. Ofte opstår knæsmerter pga. låsning eller skævhed i bækkenet, spændinger i lyske og/eller lænd. Det kan også komme pga fejlstilling af anklerne – dvs. hvis man af en eller årsag går skævt på en fod.

KNÆ OG MERIDIANER

Kroppens meridianer er de engergibaner der løber i kroppen, som man blandt andet arbejder ud fra som både Krops- og Zoneterapeut. Med hensyn til knæene siger man at op til 80% af alle knæproblemer handler om maven eller milt. Det kan bl.a. være dysfunktion i fordøjelsen. Det er bestemt en god ide, at kigge på kosten, og få styr på fordøjelsen. Især hvis der er væske og inflammation i knæet, eller hvis man lider af slid- eller leddegigt. Mave- og miltmeridianerne kan også handle om bekymringer, som vi samler i maven. Nogle kender måske følelsen af, at have en knude i maven. 

PSYKISKE ÅRSAGER TIL KNÆPROBLEMER

Svaghed i knæleddet, kan også handle om en række psykiske faktorer. Knæleddet skal jo gerne være fleksibelt og bøjeligt. Måske er du lidt for stædig eller stolt pt., og dermed ubøjelig. Dette kan afspejles i knæene. Modsat kan det også være, at knæet skælver eller giver efter. Det kan være fordi du skal til at ”rette dig op”, stå fast og tro på dig selv. Er der inflammation, kan det handle om vrede og irritation.

BEHANDLING AF KNÆPROBLEMER

Når jeg behandler knæproblemer bruger jeg en kombination af Krops– og Zoneterapi. Ofte bruger jeg også akupunktur og ikke mindst nerverefleksologi. Jeg arbejder bl.a. med ischiasnerven, da det er den største nerve, der forgrener sig ned i benet forbi knæet.

Bestil tid til behandling på https://norling.onlinebooq.dk/ eller ring eller skriv. Tlf.: 71707959 Email: norling@rest-room.dk