METASUNDHED

UDSNIT FRA MIN DAGBOG 9

Af og til deltager jeg i foredrag, workshops og småkurser. Senest var jeg til et interessant foredrag om Metasundhed.

HVAD ER METASUNDHED?

Meta er et græsk udtryk der betyder overliggende, eller set over. Her handler det om, at se kroppen oppefra, og de sammenhænge der er. F.eks. at se hvordan krop og psyke hænger sammen. Hvordan chok/traumer sætter sig i kroppen. Hvilken indflydelse kosten har på kroppen, eller hvilke symptomer man kan opleve ved vitamin- eller mineralmangel osv..

FOREDRAGET FRA SYGDOM TIL HELBREDELSE

Det foredrag jeg var til hed fra sygdom til helbredelse, og handlede udelukkende om hvordan chok/traume sætter sig i kroppen. Chok forstås her som nogen der siger/agerer uventet, du føler dig alene, og kan ikke lige se en udvej.

Det er ikke nødvendigvis noget voldsomt, som en trafikulykke eller lignende.

Det kan for et eksempel være, at en veninde pludselig taler grimt om din mand/kæreste, hvilket du slet ikke er forberedt på. Du kender måske det der med, at man slet ikke når at sige noget eller reagere, fordi man bliver så overrasket. Sådan et chok kan sætte sig i kroppen. På foredraget fortalte Dorte Trønninge, at den fysiske reaktion vil komme inden for 48 timer. Hvis man skal have rystet sådan et chok af sig, for at undgå en fysisk reaktion, så har man måske lige brug for et par minutter, hvor man trækker vejret, ryster kroppen, og så tænker over hvad det egentlig handlede om. Det kunne måske være, at veninden havde problemer med sin egen mand/kæreste, og hendes frustration kom bare til udtryk overfor dig.

Hvis man gang på gang oplever chok, der lagrer sig i kroppen og ikke bliver rystet af, så er det at der opstår kroniske symptomer.

EN OPLEVELSE JEG HAR HAFT

Jeg havde på et tidspunkt fået et nyt lokale til min klinik, i en større virksomhed. Den leder jeg havde talt med var super flink og imødekommende, ligesom mine nye kollegaer. Den øverste chef havde jeg inden min opstart skrevet mails med, hvor vi var enige om mit virke på stedet.

Til mit første møde med hende var jeg godt forberedt, min vision og mission var klar. Jeg havde allerede været der en måned, og var glad for det. Til min store overraskelse, endte mødet med, at chefen sagde, at de nok skulle bruge mit lokale til anden side.

Lige der fik jeg et chok. Jeg var slet ikke forberedt på den besked. Jeg blev så overrasket, at jeg slet ikke fik sagt noget. Da jeg kom ud fra mødet, blev jeg så vred og skuffet. 1 1/2 døgn efter vågnede jeg med det grimmeste hold i nakken. Ret hurtigt slog det mig, at det havde noget at gøre med min oplevelse et par dage for inden. Chokket tog lidt tid at ryste af, og det samme gjorde holdet i nakken.

Jeg fandt senere ud af, at chefen ikke havde været på stedet særlig længe. Hun havde fået til opgave, at få grønne tal på bundlinien, og havde nu øjnet chancen for, at få en større indtægt i det lokale jeg havde. Så egentlig var det slet ikke noget med mig at gøre.

MIN OVERBEVISNING

Min egen overbevisning er helt klart, at sygdomme og symptomer opstår af en kombination af flere ting. Det kan både være noget vi udsættes for nu og her psykisk eller fysisk, hvad vi har med i rygsækken, hvilke mønstre vi har opbygget af tidligere oplevelser, medfødte skavanker, kost og livsstil.

Det er en ret interessant vinkel, at anskue sygdom og symptomer fra. Tænk hvor mange sygdomme, der kunne helbredes bare ved at se på kroppen som helhed. Det er ikke dermed sagt, at man ikke skal bruge medicin eller andet. Men en kombination af tingene. Jeg tror vi kunne komme langt ved, at tage noget fra den medicinske verden og noget fra den alternative verden.

Hvis du vil høre mere om metasundhed og min behandling, så bestil tid på https://norling.onlinebooq.dk/ eller ring eller skriv. Tlf.: 71707959 Email: norling@rest-room.dk