KORREKT VEJRTRÆKNING

En korrekt vejrtrækning er vigtig. Vejrtrækningen giver næring til cellerne. Vores celler lever af ilt, og omkring 90% af vores energi kommer fra vejrtrækningen. Hvis ikke vi har fri passage helt ned i maven og helt op i brystet, så er det vi kan få skavanker i bevægeapparatet, i vores organer, som eks. kan fordøjelsen blive påvirket og ikke mindst mentalt, så som stress.

Vil du have lidt mere overskud, mindre stress og øget koncentration, så er det bare i gang med at øve den gode vejrtrækning.

UHENSIGTSMÆSSIGE VEJRTRÆKNINGSMØNSTRE

Desværre er der mange af os der får tillagt os selv uhensigtsmæssige vejrtrækningsmønstre gennem livet. Det kan der være mange grunde til. F.eks. har vi en tendens til at trække skuldrene op om ørerne, når vi har lidt for meget at se til. Når det sker, er det meget svært at trække vejret helt ned i maven, og vejrtrækningen bliver mere og mere koncentreret i brystet. Ofte ender vi med at trække skuldrene op ved hver vejrtrækning – altså bruge skulder- og nakkemuskulatur til at trække vejret. Konsekvensen af det kan blive problemer i bevægeapparatet.

SÅDAN ER EN GOD VEJRTRÆKNING

Hvis du tager en dyb indånding gennem næsen og giver slip i udåndingen gennem munden, så slipper du muskelspændinger og skuldrene kommer ned på plads. Med at give slip i udåndingen mener jeg, ligesom når du smider dig i sofaen efter en lang dag – og suk gerne.

Der er mange andre måder at trække vejret på.

En stille vejrtrækning ind gennem næsen og ud gennem næsen beroliger hele nervesystemet.

En dyb vejrtrækning ind gennem munden og ud gennem munden masserer bl.a. vores organer, og er derfor rigtig god for fordøjelsen og dermed immunforsvaret.

Min erfaring er, at det ikke er en selvfølge at kunne trække vejret frit. De fleste af mine klienter, som kommer med den ene eller anden skavank eller stress, får rigtig meget ud af at øve vejrtrækningen.

ØV DIG I AT TRÆKKE VEJRET

Måske har du allerede skavanker, eller måske har du bare lyst til at forebygge og få ro i kroppen.

Jeg vil anbefale, at du hver dag tager mindst 3 dybe vejrtrækninger. Det er op til dig, hvordan du helst vil øve vejrtrækningen – gennem næse/mund. Det vigtigste er bare at du trækker vejret i et ”flow”. Ned i maven – op i brystet. Beslut dig for faste tidspunkter på dagen, hvor du skal trække vejret. Det kan f.eks. være når du ligger i sengen om aftenen, eller sidder ved din morgenkaffe. Lad det blive en vane. På et tidspunkt vil du trække vejret dybt helt pr. automatik.

Har du brug for at blive guidet i vejrtrækning eller andet, så book tid til kropsterapi på https://norling.onlinebooq.dk/ Jeg vil glæde mig til at se dig.