HOVEDPINE

UDSNIT FRA MIN DAGBOG 2

En fyr i 40’erne, har lidt af ”spændings”hovedpine det meste af sit liv. Skifter bl.a. jævnligt hovedpuder, liggestilinger osv., da det ofte er om morgenen han oplever det starter.

HOVEDPINE – KROPSTERAPI ELLER ZONETERAPI?

Fyren havde fået Kropsterapi her i lang tid, men havde stadig ikke sluppet helt af med hovedpinen. Endelig fik jeg ham overtalt til at få Zoneterapi. Min mistanke gik nemlig på, at der ikke kun var tale om fysiske spændinger i nakken, da han i virkeligheden er ret god til at slappe af i kroppen.

Ganske rigtigt, efter få gange med Zoneterapi forsvandt hovedpinen. Til at starte med tror jeg han syntes det var noget pjat, at jeg skulle trykke under fødderne, når det var hovedet der gjorde ondt. I det hele taget havde han ikke meget tillid til det alternative, og at kroppen, psyken og organerne kunne hænge sammen. Jeg kunne godt fornemme, at det ikke var det jeg skulle forklare meget om til ham. Så jeg behandlede bare og min plan lykkedes.

SPÆNDINGSHOVEDPINE?

Inden for zoneterapien deler man hovedpine op i forskellige kategorier efter meridianbanernes (energibaner) forløb. I dette tilfælde var der tale om galde-hovedpine. En hovedpine der ofte kommer fra nakken og kører i begge eller den ene side af hovedet, helt frem til siden af panden ned mod øjet.

Hvis man kigger på den psykiske del, handler galde om indestænkt vrede. Vi kender alle talemåden ”så kom jeg lige af med lidt galde”. Her havde jeg flere tegn på, at det var det der skulle arbejdes med. Blandt andet var kæberne enormt spændte, hvilket også tyder på vrede eller noget med at tage sig sammen. ”Bid tænderne sammen og kom videre” f.eks.

Ind imellem italesætter jeg direkte hvad jeg tænker, og andre gange spørger jeg ind til hvad der sker i livet, og kommer frem med mit budskab mere indirekte. Det kommer helt an på, hvilken person jeg har på briksen.

KÆBESPÆNDINGER IGEN

Næste dag kom en lidt ældre herre med samme problem – spændingshovedpine. Her arbejder jeg mest med Kropsterapi, og kun en lille smule Zoneterapi og Nerverefleksologi. I dette tilfælde er der også kæbespændinger, men her er hele kroppen meget spændt. Derfor får jeg de bedste resultater med Kropsterapi.

Samme uge flere klienter med samme problem, og ingen bliver behandlet ens. Det er da fantastisk, at jeg kan få lov til at behandle lige som jeg føler det er bedst. Det er lige nøjagtig det der gør mit job interessant, ingen ensartede rutiner og masser af gode resultater. Det er da skønt!