INFLAMMATION OG MIN HISTORIE

Når der kommer inflammation i kroppen, er det faktisk vores krop der forsøger at helbrede sig selv. Vi kender alle sammen følelsen af inflammation uden på kroppen. Området bliver varmt, rødt, hævet og smerter. Det samme sker inde i kroppen, men nogle gange går der noget galt. Helingsprocessen stopper ikke og inflammationen tager overhånd. Inflammation kan sætte sig alle steder. Det kan f.eks. være i vores bindevæv, tarm eller vise sig som leddegigt, diabetes II, eller andre mere eller mindre kroniske tilstande.

STRESS

Inflammation opstår ofte i forbindelse med at kroppen er stresset, og immunforsvaret derfor er i bund. Kroppen kan være stresset af flere forskellige årsager. Det kan f.eks. være arbejdsrelateret stress, men det kan også være forkert kost der stresser kroppen, manglende motion og sidst men ikke mindst kan psyken spille en stor rolle. Det kan være, at du overskrider dine egne grænser, at du lader stå til, at du finder dig i noget, som du inderst inde ikke bryder dig om, eller noget helt andet. Det er ikke altid, at vi er bevidste om, hvad der stresser.

KOST

Kosten har stor betydning for inflammation i kroppen. Vidste du f.eks. at sukker er mad for inflammation, og at hvidt brød har samme virkning på kroppen som sukker?

Har man en inflammatorisk sygdom, er det en god ide at spise Antiinflammatorisk. I store træk går Antiinflamatorisk kost ud på, at spise masser af det gode fedt og holde sig fra sukker, hvidt brød, hvid pasta osv. Det gode fedt er f.eks. olivenolie, mandler/nødder, kerner, advokado osv., og vi skal have noget af det til alle måltider.

MIN HISTORIE

Jeg har selv haft en bindevævssygdom, og ved derfor lige nøjagtig hvordan en krop med inflammation føles. For mig betød det, at mine ankler hævede voldsomt op, jeg fik knuderosen på mine ben, og ledsmerter, som rykkede rundt. Det kunne være i hofter, albuer og håndled. Ydermere blev mine lymfeknuder i lungerne forstørrede, og jeg fik vejrtrækningsproblemer.

Ingen kunne fortælle hvorfor jeg fik den bindevævssygdom, og heller ikke helt hvordan den skulle helbredes. Jeg fik binyrebarkhormon for at holde styr på mit immunforsvar, og så fik jeg masser af smertestillende piller. Beskeden lød at det gik over af sig selv på et tidspunkt.

Måske om 1 uge, måske om 1 år eller hvis jeg var rigtig uheldig kunne det blive kronisk.

TAG ANSVAR

Efter et par måneder med meget ringe livskvalitet, besluttede jeg at gøre noget selv. Jeg havde fået nok af både piller og smerter, og begyndte at indse, at jeg selv måtte tage ansvar for at jeg fik det godt igen.

Jeg startede med meget korte gå-ture, trods smerter. Én tur gik til biblioteket, hvor jeg lånte bøger om Antiinflammatorisk kost. En anden tur gik til en Kropsterapeut. Jeg var også forbi en Zoneterapeut.

Jeg lagde min kost om, og efter ganske kort tid kunne jeg mærke at min krop fik det bedre. Efter et par besøg hos kropsterapeuten fik jeg løsnet de spændinger jeg havde i kroppen, og blev mere og mere bevidst om, at jeg egentlig ikke var helt tilfreds med mit liv.

Det blev starten på et helt nyt kapitel for mig. I dag er jeg glad for, at jeg hørte efter kroppens signaler og selv tog ansvaret for at få det godt.

BEHANDLING

For at komme inflammation til livs er kosten et rigtig godt sted at starte. Men også behandling med Krops- eller Zoneterapi er et rigtig godt supplement. Med Kropsterapi kan du bl.a. få løsnet dine spænd og blive mere kropsbevidst, og med Zoneterapi kan du få styrket immunforsvaret samt skabe balance i kroppen.

Det vigtigste er, at du selv tager ansvar for dit liv, og gør noget for dig selv, for at du kan få det bedre.

Book tid på https://norling.onlinebooq.dk – Jeg har masser af gode tips til, at slippe af med inflammationen eller om ikke andet, at få det bedre.