NÅR KROPPEN SIGER FRA – RYGSMERTER

Har du tænkt over hvad kroppen prøver at fortælle dig, når du får smerter?

Ondt i lænden

Har du rygsmerter? Måske har du ondt i lænden. For nogle ender det med en diskusprolaps. Det er ryggen der holder os oprejst, og når den har været presset alt for længe, så kan det ske at den prolapser. En presset ryg kan selvfølgelig komme af gentagne tunge løft, men det kan også komme af at du f.eks. “spænder ballerne sammen”. Det der med hele tiden af tage sig sammen. Overtræning oplever jeg også ofte ved rygsmerter. Dvs at du i virkligheden træner for hårdt, for ofte eller uden pauser, så kroppen kan restituere. For hårdt er ikke altid lig med tung vægt, men det kan være, at det du laver er blevet for hårdt for din krop. Med alderen sker der ændringer i kroppen, men ikke så meget i hovedet hvad det angår. Du tænker at det kan du sagtens, for det har du altid gjort. Men måske er det blevet for meget. Der er i hvert fald ingen tvivl om at når kroppen begynder at brokke sig, så er der noget der er for meget.

Ondt mellem skulderbladene

Det kan også være at du har rygsmerter midt på ryggen eller mellem skulderbladene. Lidt samme historie – noget er for meget. Det kan være at du af en eller anden årsag ikke trækker vejret helt igennem. Altså helt ned i maven og op i brystet, som en bølge. Sker det ikke, vil der blive stilstand i din øvre og midt ryg, hvilket giver de bedste betingelser for at noget stivner og du får ondt. Når det gør ondt i området midt på ryggen eller mellem skulderbladene, så kan det komme af spændinger omkring solar plexus og maven. Det er her i maven vi gemmer vores bekymringer. Du kender garanteret godt det her med at have følelsen af en knude i maven, eller få ondt i maven, hvis du er bekymret. Har du for meget at se til, så holder du måske helt ubevidst vejret.

Arvæv kan skabe problemer

Endnu en ting der kan give rygsmerter er arvæv. De ændrer sig også med tiden og bindevævet omkring bliver mere stift. Nogle kvinder der er opereret for brystkræft, kan med tiden få ondt i hoften/lænden i modsatte side fordi bindevævet trækker på tværs af kroppen. Kroppen hænger sammen på kryds og tværs, men også vores mentale tilstand kan spille meget ind. Det kan selvfølgelig også være andet end rygproblemer. Så lige meget om det er skulder, knæ, tarme eller andet, så skal man altid lytte efter når kroppen prøver at fortælle noget.

Book tid nu

Er du nysgerrig på, hvorfor din krop brokker sig? Book en tid hos https://rest-room.dk/, så finder vi ud af det. Jeg anbefaler kropsterapi og du kan booke tid lige her https://norling.onlinebooq.dk/