HVORDAN KROPPEN OG PSYKEN PÅVIRKER HINANDEN

“Undskyldning” for smerter og symptomer

Det er som om vi ikke helt anerkender hvordan kroppen og psyken påvirker hinanden. Vi forsøger ofte at finde andre ”undskyldninger” for de ting vi mærker i vores krop. Vi bliver undersøgt på kryds og tværs. Først når der ingenting er at finde, så overvejes psyken, men bliver lige så tit skudt hen med at vi ikke ved hvad der foregik, og måske var det tilfældigheder. Vi ser tiden an uden at få kigget på det mentale.

Kroppen lyver ikke

For mig er det vigtigt at vi også kigger på det mentale, når kroppen brokker sig. Kroppen lyver ikke. Om vi mærker smerter, hjertebanken eller noget andet, så prøver kroppen at fortælle noget. Så er det bare at finde ud af hvad.

Kroppen reagerer, når den bliver stresset. Men stress er ikke bare det vi f.eks. oplever på arbejdspladsen. Det kan også være forkert kost, medicin eller uro i nogle relationer.

Stress eller psykisk belastning

Når vi oplever stress eller psykisk belastning, frigiver kroppen stresshormonerne adrenalin og kortisol, hvilket påvirker kroppen fysisk. Det kan bl.a. være hjertet, musklerne, åndedrættet og fordøjelsen. I øvrigt svækkes vores immunsystem også når der er en psykisk belastning. Så stort set alt hvad vi mærker i kroppen, hænger sammen med vores mentale tilstand.

Et eksempel på en meget presset krop, kan være angst, hvor man f.eks. kan få problemer med vejrtrækningen, svimmelhed, spændinger i musklerne, uro i kroppen, træthed, ændret appetit/fordøjelse og hjertebanken.

I den anden ende af spektret ved vi at ved glæde frigives ”lykkehormoner” som endorfiner, der har en positiv indvirkning på immunsystemet, og også kan være med til at reducere stress og angst.

Dvs. ændringer i det mentale helbred, kan udløse en reaktion i kroppen (og modsat).

Kroppen som helhed

I mine behandlinger ser jeg altid på kroppen som helhed, og siger hvis jeg ser noget der kunne have været med til at fremkalde smerter eller andre symptomer.

Kontakt

Er du i tvivl om hvad din krop siger, så bliv mere kropsbevidst med en kropsterapi- eller zoneterapibehandling.

Book tid allerede nu hos Rest-Room by Norling. Du er også velkommen til at ringe på 71707959 eller skrive på norling@rest-room.dk.